Психологични проблеми и подходи в ортодонтската практика

 Проф. д-р В. Мутафчиев, доц. Л. Хранов, д-р Ал. Мутафчиев; изд. Софи-Р, 2008; 120 с.

            Книгата е посветена на стратегически въпроси, от решаването на които зависи успешното провеждане на продължителното ортодонтско лечение. Тримата автори - психиатър и двама ортодонти, посочват проблемите и търсят решение за постигане на подходящ  психологичен подход за провеждане на успешно ортодонтското лечение. Защото не съумеем ли да направим пациенти и родители съмишленици и колаборатори на лечението, едва ли ще постигнем желания резултат.

            Споделен е личният опит на ортодонтите – проф. Мутафчиев и д-р Мутафчиев. Дадени са практически приложими подходи с доказан ефект. Започва се с психологичния подход при определяне плана на лечение и апаратурата, както и при избора на време за лечение. Разгледан е важният подход на работещия ортодонтия по време на клиничната дейност; при прилагане на снемаеми апарати, фиксирана техника, екстраорални апарати. Внимание е обърнато на мотивацията и ремотивацията при ортодонтско лечение за носене на апаратите и за поддържане на добра устна хигиена.

            Разгледан е въпросът за „разпределението“ на отговорностите между лечител, пациент и родители; за подхода при нежелани и рискови фактори. Дадени са полезни, конкретни подходи за работещите ортодонтия в ежедневната им дейност. Те произтичат от добрия личен опит на авторите.

17,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 17,00 лв.
Моля, изберете: