Оптимизиране на ортодонтското лчечение

Валентин Мутафчиев;ISNB 978-619-90551-2-0; цена 14 лв.; 144 стр.

Всеки работещ ортодонтия би желал лечението му да бъде ефективно. По-кратко и качествено. Това е и желанието на пациентите.

            Богатата информация и дългогодишният клиничен опит на проф.Мутафчиев му позволява да даде полезни съвети на колегите си за оптимизиране на ортодонтското лечение.

            В началото на лечението е необходимо да направим два важни избора – на оптимално време за неговото провеждане и и подходящи методи за диагностика и контрол.

            Важен е правилният избор на ортодонтски апарати и лечебни средства измежду широко рекламираните от фирмите нови и техните модификации? Работещите ортодонтия трябва да умеят да подберат полезните, подпомагащи развитието на практиката им. Да преценяват търговската реклама, понякога подкрепяна и от научни проучвания.

            Описани са фактори, които могат да влошат ефективността на лечението: бързане, преактивиране на апаратите, необосновано разреждане на посещенията.

            Описани са лечебни подходи, които могат да подобрят ефективността.

            Разгледани са рецидива и ретенцията при ортодонтското лечение като възможни фактори за понижаване на ефективността, както и на подходящия психологичен подход за повишаването й.

            Накрая е отделено необходимото внимание на два стратегически фактора за оптимизиране на ортдонтското лечение – организацията на дейността и подходящата документация.

14,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 14,00 лв.
Моля, изберете: