Диря /Моята ортодонтия/

            Книга за професионалната биография на проф. Мутафчиев. Започва от късметлийското разпределение и възможността да специализира ортодонтия от осемнадесетия си работен ден. Освен професионалния си път от асистент до професор, увлекателно е описана и шестмесечната специализация на автора във Франция, която му „отваря очите“. Анализирани са „самочувствие и самооценка“, „доверие и недоверие“ свързани най-вече с „негово Величество Пациента“. Авторът не пропуска учителите си. Споделя ценен опит на преподавател, екзаминатор, организатор – ръководител на Катедра, зам. Декан, национален консултант; на двигател за утвърждаване на съвременна специализация по ортодонтия у нас.

            Проф. Мутафчиев описва дейността си за международно утвърждаване на българската ортодонтия, на българското ортодонтско общество като негов дългогодишен председател. За ролята на обществото като съорганизатор на Световната и Европейка ортодонтски федерации. За участието си в международния екипа на „Еврокал“, работил по европейски проект за качество на ортодонтската помощ. Международната дейност обогатява автора е с приятелството на водещи европейски и световни ортодонти. Чудесни приятели от Франция, Русия, Белгия, Швейцария, САЩ. Те безкористно споделят опита си и подпомагат професионалното развитие и на автора и на българските ортодонти на международни форуми в чужбина и у нас. Освен с чуждестранните ортодонти, са описани и контактите на проф. Мутафчиев и с верните му български приятели. Не е пропуснал да сподели и любовта, благодарността и уважението си към родния си град – Трявна, на която е Почетен гражданин.

            Професионалната биография е допълнена с фрагменти от стихосбирката на автора „Извънбрачна любов“ и публицистичната му книга „Граждани с безплатен вот“.

28,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 28,00 лв.
Моля, изберете: